náplň | ||
---|---|---|
strouhanka | ||
2 kg | jablko | |
rozinky | ||
cukr moučka | ||
mleté ořechy | ||
strouhaný perník | ||
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
těsto | ||
250 g | Hera | |
300 g | hladká mouka | |
9 lžic | kyselé mléko |
Mouku, tuk na pečení a mléko spojíme v těsto. Vyválíme na 3 tenké díly. Jablka oloupeme a nastrouháme. Pláty posypeme ořechy, strouhaným perníkem nebo opraženou strouhankou a poklademe nastrouhanými jablky. Pocukrujeme a ochutíme skořicí, popř. rozinkami. Zavineme a povrch štrúdlu potřeme žloutkem. Štrúdl lenivé hospodyně pečeme na vymazaném plechu dozlatova.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Autor:AtDee
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena