Recept na tradiční jablečný štrúdl, který je velmi rychlý a jednoduchý.
náplň | |
---|---|
strouhanka | |
2 kg | jablko |
rozinky | |
cukr moučka | |
mleté ořechy | |
strouhaný perník | |
na potření | |
1 ks | žloutek |
těsto | |
250 g | Hera |
300 g | hladká mouka |
9 lžic | kyselé mléko |
Mouku, tuk na pečení a mléko spojíme v těsto. Vyválíme na 3 tenké díly. Jablka oloupeme a nastrouháme. Pláty posypeme ořechy, strouhaným perníkem nebo opraženou strouhankou a poklademe nastrouhanými jablky. Pocukrujeme a ochutíme skořicí, popř. rozinkami. Zavineme a povrch štrúdlu potřeme žloutkem. Štrúdl lenivé hospodyně pečeme na vymazaném plechu dozlatova.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
autor AtDee
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena