Štrúdl jako koláč naopak

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5239x
Recept na trochu jiný jablečný štrúdl, který ale chutná skvěle.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Do menšího pekáče nebo do formy si nastrouháme jablka zhruba na 1,5 centimetrovou vrstvu, kterou posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Sem tam poklademe tenké plátky másla a vložíme pekáč do trouby předehřáté na 200 °C.

Počkáme, až nám jablka trochu zhnědnou a cukr zkaramelizuje. Mezitím si vyválíme listové těsto na asi 0,5 cm silný plát ve tvaru pekáče nebo formy. Plát listového těsta pak položíme na jablka do pekáče a vložíme zpátky do trouby.

Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poté koláč vyklopíme na talíř a necháme zchladnout.

Štrúdl jako koláč naopak podáváme spíše studený a ozdobený šlehačkou.

Woris autor receptu:

Štrúdl jako koláč naopak

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Štrúdl jako koláč naopak - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 925 kJ / 221,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Štrúdl jako koláč naopak

Recept se nachází v 61 kuchařkách
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Baboš
Moučniky 1662 receptů
Moje nejlepší recepty-řezy
Alena Fišerová
Moje nejlepší recepty-řezy 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Štrúdl jako koláč naopak

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Štrúdl jako koláč naopak
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept