sůl | ||
1 ks | vejce | |
máslo | ||
100-150 g | strouhanka | |
mléko | ||
majoránka | ||
muškátový květ | ||
mletý černý pepř |
Strouhanku dáme do misky, z vejce přidáme jen žloutek, bílek ušleháme se špetkou soli do sněhu. Přidáme koření, másla tolik aby se hmota spojila, přidáme trošku mléka, aby knedlíčky nebyly moc suché. Nakonec zapracujeme do hmoty ušlehaný bílek. Tvoříme knedlíčky (kuličky) a zavaříme asi 7 - 9 minut v polévce. Strouhankové knedlíčky se hodí do vývarů - masových i zeleninových. Chcete-li knedlíčky chuťově ozvláštnit, zkuste do nich přidat vegetu nebo maggi. Strouhankové knedlíčky se prodělávají převážně rukou.
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!
Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Mirkaska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena