reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Strouhání jako příloha

Známe především jako zavářku do polévky. Tentokrát jako chutná příloha.


  • 4,3

    10×

    4,3 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na pomoučněném vále velmi tuhé těsto, které na struhadle na větších slzičkách nastrouháme. Občas si při strouhání těsto namočíme zlehka do mouky. Strouhání necháme na utěrce řádně usušit. Usušené strouhání vysypeme do síta a oklepeme přebytečnou mouku.

V kastrole si rozehřejeme máslo a strouhání na něm upražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dusíme jako rýži.

Strouhání podáváme jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Strouhání jako příloha

    Celkový počet komentářů: 2

    • lydies
      lydies

      Já to peču na sucho na plechu v troubě až to začne hnědnout. Potom to dusím jako rýži.Nedávat moc vody naráž, ale postupně podlévat. Je to vhodná příloha k hovězímu masu(roštěnka,ptáčci) a moc dobré.

      18.02.2009 16:38:15

    • jvc
      jvc

      Na Slovensku

      se tomu říká tarhoňa. Nebojte se opražit to až do tmava. Je to velmi dobré jako příloha k masu.

      18.02.2009 09:08:06


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Strouhání jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.