reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Strouhání jako příloha

Známe především jako zavářku do polévky. Tentokrát jako chutná příloha.


  • 4,3

    10×

    4,3 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na pomoučněném vále velmi tuhé těsto, které na struhadle na větších slzičkách nastrouháme. Občas si při strouhání těsto namočíme zlehka do mouky. Strouhání necháme na utěrce řádně usušit. Usušené strouhání vysypeme do síta a oklepeme přebytečnou mouku.

V kastrole si rozehřejeme máslo a strouhání na něm upražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dusíme jako rýži.

Strouhání podáváme jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Strouhání jako příloha

    Celkový počet komentářů: 2

    • lydies
      lydies

      Já to peču na sucho na plechu v troubě až to začne hnědnout. Potom to dusím jako rýži.Nedávat moc vody naráž, ale postupně podlévat. Je to vhodná příloha k hovězímu masu(roštěnka,ptáčci) a moc dobré.

      18.02.2009 16:38:15

    • jvc
      jvc

      Na Slovensku

      se tomu říká tarhoňa. Nebojte se opražit to až do tmava. Je to velmi dobré jako příloha k masu.

      18.02.2009 09:08:06


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Strouhání jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.