Strouhaná tvarohová buchta

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 253217x
Buchtu ze strouhaného těsta plníme tvarohovým krémem.
Komentáře receptu 26
Uvařil jsem to (Recept vařilo 18 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny ingredience na těsto odměříme a smícháme dohromady. Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny a dáme do mrazáku tak na 30 minut, aby těsto bylo tvrdé.

Zatím si připravíme náplň. Smícháme tvarohy, cukr, žloutky a solamyl. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do tvarohu, opatrně zamícháme.

Když už je těsto zmrzlé, vyndáme 1 část a nastrouháme jí na plech na pečící papír rovnoměrně. Na to dáme všechnu tvarohovou náplň. A na náplň nastrouháme druhé těsto. Strouhanou tvarohovou buchtu pečeme v troubě při 160 °C asi 40 minut. Záleží na troubě. Je lepší si vzít plech s vyšším okrajem.

Upečenou strouhanou tvarohovou buchtu nakrájíme a můžeme servírovat.

autor receptu:

Strouhaná tvarohová buchta

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

4,7
skvělý recept
138 hlasujících
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - Strouhaná tvarohová buchta
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - kousek k nakousnutí
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - v dortové formě
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - Hotová tvarohová buchta.
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - Takto se mi povedla napoprvé.
  • Recept Strouhaná tvarohová buchta - Strouhaná tvarohová buchta.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Strouhaná tvarohová buchta

Celkový počet komentářů: 26
  • Hned na poprvé se buchta povedla. Určitě je dobré mít obdélníkový, čili menší plech. Pokud máte raději vyšší buchty, tak klidně sáhnete po zapékací míse. Každopádně já to dělala na klasický obdélníkový plech, celý recept jsem přesně dodržovala, buchta měla ve výsledku 2-3 cm, což je úplně v pohodě a chuťově byla moc dobrá. Jediné, co jsem změnila bylo množství cukru. To jsem dala u těsta i směsi na polovinu, protože se mi to zdálo hodně cukru na jeden pekáč buchty a chutnala mi i tak, pro mě by byla jinak přeslazená. Po upečení je povrch takový tvrdší, resp. křupavější a druhý den měkne. Určitě se nelekněte negativních komentářů. Recept je (až na zbytečně moc cukru) určitě dobrá volba.

    PS: tvaroh jsem sehnala jeden v kostce a 2 ve vaničce a v pohodě. Šikovná hospodyňka už ví, jak si poradit v případě, že je to moc řídké - více solamylu to zachrání. ;)

  • Komentář k receptu Strouhaná tvarohová buchta Monika 08.04.2017 11:29:17

    Vy, co si tady stěžujete, jak je to strašný recept... Jen to neumíte. Těsto se dá zpracovat i nastrouhat úplně v pohodě. Nejdříve hledejte chybu u sebe. Až potom v receptu.

    • Re: Komentář k receptu Strouhaná tvarohová buchta ivan14 15.05.2017 13:11:47

      Já to taky nechápu, úplně v pohodě a to ani to těsto nebylo v mrazáku, jen v chladničce. Zrovna včera jsem ho pekl dcerám, které přijely na návštěvu, a málem na mě nezbylo. :-)

  • Jája 15.03.2013 17:08:44

    Můžete mi prosím poradit, jak to udělat, aby to těsto nahoře, vypadalo stejně jako na 1.fotce a ne jako na 4. (na kulatém koláčovém plechu)? Jednou jsem dělala podobnou a vypadala právě jako na té 4.fotografii :-(. A ještě jeden dotázek. Když použiju stejné množství surovin jako v receptu, na jaký plech to mám dělat? Klasický plech, nebo poloviční vysoký nebo koláčový......Děkuji

    • Re: Martina Šímová 28.10.2016 22:13:29

      Já to pekla ve větší pečící míse, je pěkně vysoká, dopadlo to dobře :)

    • Máte navrchu málo těsta. Buď ho máte moc dole, nebo vám to nějak nevychází na plech. Ale v podstatě je to jedno.
      Nebyl tvaroh, ale zato bylo moc riccotty, tak jsem to zkusil. A uvidíme. Jinak z tvarohu je skvělá.

    • Re: Lenna 15.02.2015 11:30:49

      Jde jen o mnozstvi kakaa v teste.ja ho davam tolik dokavat mi testo neprijde hezky tmave hnedea

    • jája 19.04.2013 12:18:07

      Jájo,normální hlubší plech do trouby.....a těsto strouhám na struhadle na celer..na dno a pak tvaroh a nahoře postrouhám druhou půlku těsta...drží to vše po hromadě, krájím vystydlé......ani není sladká buchta......je akorát....zdraví Nezbedka

    • strouhana buchta 16.03.2013 18:58:05

      AHOJKY,TUTO U NAS DOMA MOOC OBLIBENOU BUCHTU DĚLAM VTOMTO MNOŽSTVI NA PLECH Z TROUBY TEN HLUBOKY,...A POVRCH NEŘEŠIM :-)NEBOT NA POVRCH NALIJU ČOKOLADU DĚLANOU V HORKE VODNI LAZNI ,NECHAM VYSTYDNOT A KRAJIM JE TO FAKT BOMBA RECEPT NA TU POLEVU JE,,,30dkgCUKRU.....7DKGHERY.. .7DKG IVY ...4LŽICE KAKAA...2LŽICE MLEKA ...2LŽICE RUMU A 1LŽICI SOLAMYLU ...SMICHAT A ROZPUSTIT VE VODNI LAZNI JE TO FAKT BAJEČNY DOBROU CHUT :-)

  • Pokus s touto buchtou Martina Šímová 28.10.2016 22:11:04

    Dobrý den, tak s buchtou nebyl vůbec žádný problém i přes to, že jsem nepoužila solamyl do náplně a cukru jsem měla dost málo. Buchta byla dobrá, poprvé jsem dělala strouhanou buchtu..:)

Nalezeno receptů: 26
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Strouhaná tvarohová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.

  • Co je to autoimunitní onemocnění?

    Co je to autoimunitní onemocnění?

    Autoimunitní onemocnění je reakce imunitního systému spočívající v tom, že organismus začne kromě cizích antigenů ničit také své vlastní buňky. Toto onemocnění patří mezi nejzávažnější choroby imunitního systému a jeho závažnost spočívá v možná trochu znepokojující pravdě o tom, že si sami v sobě neseme naprogramování k sebedestrukci.




přidat nový recept