reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Stroganoff ze svíčkové

Jídlo vhodné při různých oslavách, navštěvách. Recept pro 4 osoby.


  • 3,1

    199×

    3,1 199
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Svíčkovou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší nudličky. Ty osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kousky nebo plátky. Okurky nakrájíme na nudličky.



Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí nudličky a restujeme je spolu s cibulí. Když se maso zatáhne, přidáme žampiony, kapary a okurky a zase vše smažíme. Nakonec směs podlijeme smetanou, promícháme a ihned servírujeme.



Vhodnou přílohou je dušená rýže, hranolky nebo bramborové placky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Stroganoff ze svíčkové

    Celkový počet komentářů: 1

    • vhutla
      vhutla

      Stroganoff ze srnčí kýty

      Dneska jsem měl jako hlavní úkol udělat ten oběd z toho zbylého srnčího – svíčková Stroganof.
      Oběd jsem začal připravovat asi v jedenáct. Rozmrzlé srnčí maso jsem rozebral a odstranil jsem tuk a blány. Moc toho nebylo, asi tak kávová lžička. Spíše mne štvalo, že to co zbylo od vánoc kdy jsem tu větší lepší část pekl jako klasickou svíčkovou, už nemělo charakter kýty ale dělilo se to na svalové pásky spojené blankami. Tak jsem se rozhodl nakrájet to přes vlákno na menší kousky, aby se to udělalo do měkka.
      Maso jsem rozkrájel na kousky, dal do mísy, opepřil a trochu posypal sladkou paprikou, mám takovou gulášovou, která hodně barví (tak pozor, červené to být nesmí), zalil trochou oleje a sojovou omáčkou a nechal jsem to stát. A nesolil. Pak jsem si nakrájel dvě velké červené cibule, kousek anglické slaniny, asi pět žampionů, které jsem sloupnul a nakrájel na plátky a asi šest středních okurek (asi 7 cm) na kolečka. Všechno zvlášť do misek. Připravil a otevřel jsem si hořčici, smetanu (zbytek v lednici, byl jsem rád, že jí mohu spotřebovat), citron, zakysanou smetanu a pytlík té nejlepší rýže a dvě cherry rajčátka, ty nejmenší šišaté které jsem napříč rozpůlil.
      Nejdřív jsem ve vysokém hrnci aby to necákalo rozpekl na oleji anglickou slaninu a pak hned tam nasypal to maso, Zprudka jsem to opékal. Pustilo to trochu šťávy ale tu jsem vydusil, stále jsem to míchal aby se maso ze všech stran orestovalo. Talhle fáze mohla trvat asi pět minut, ne víc, ale později při jídle jsem si uvědomil, že když to bylo srnčí, mohl jsem tuhle první fázi klidně protáhnout. Když bylo maso orestované, vyndal jsem ho ven zpět do té mísy a dbal jsem na to, aby mi v hrnci zbyl tuk a větší část opečené slaniny.
      Do tohoto výpeku jsem nasypal cibulku a trochu nechal zesklovatět. Moc to vidět není, hrnec má černé dno, je tam ta slanina a barevný tuk. Pak jsem tam přisypal žampiony a dál restoval, po chvíli, asi po minutě, když žampiony zřetelně změkly (dotek tenkou vařečkou) jsem tam hodil zpět maso a dál restoval. Možná že by to šlo udělat hned ale ta cibulka by se buď pálila nebo by zůstala jen vařená, možná to jindy zkusím jinak a to vyndavání masa vypustím. Přidal jsem tam 2 lžičky obyčejné hořčice, nakapal jsem tam šťávu z půlky citronu a citronovou kůru z celého citronu a trochu podlil vodou a nechal to bublat. Vody jsem tam dával pořád málo, dusilo se to vlastně v takové husté kaši, věděl jsem že tam nakonec budu přidávat smetanu a zakysanou smetanu a nechtěl jsem to potom mít moc řídké. Celkem tahle fáze trvala asi 20 minut, kontroloval jsem jestli je maso měkké. Ale moc to neměklo, přičítal jsem to tomu srnčímu. Při dalším podlévání jsem použil už smetanu, bylo jí asi 100 ml moc ne, stejně jsem musel ještě po chvíli podlít vodou.
      Nakonec se mi to už zdálo měkké tak jsem tam vyklopil celý kelímek husté zakysané smetany a nechal jsem to jen malou chvilku na plameni, zkrátka jen tak dlouho aby to bylo teplé k jídlu. Když se maso dusilo v té druhé fázi, tak jsem si vařil rýži (25 minut) a ta teď byla současně s omáčkou. Na taliře jsem vyklopil vždy dvě naběračky napěchované rýže a nahoru na každý vrcholek jsem dal půlku cherry rajčátka. Pak jsem vedle rýže nalil maso s omáčkou a takto to podával na stůl.

      08.01.2012 16:05:53


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Stroganoff ze svíčkové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.