reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Postup přípravy

Ve vysoké pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a opékáme na něm na mírném ohni 4-5 minut dozlatova cibuli, česnek a lilky. Opečené lilky pokapeme citronovou šťávou a pánev odstavíme.

Drcená rajčata rozmixujeme a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme, potom vmícháme cukr a rajčatový protlak. Pánev vrátíme na oheň, omáčku s lilky přivedeme k varu, snížíme teplotu a mírné vaříme za občasného zamíchání asi 20 minut.

Opatrně vmícháme srdíčka artyčoků a černé olivy a povaříme je 5 minut.

Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 7-8 minut špagety. Těstoviny musejí být měkké, zároveň však ještě pevné. Špagety důkladně scedíme, promícháme s máslem a upravíme na velkou mísu nebo rozdělíme na talíře.

Těstoviny přelijeme omáčkou s lilky, artyčoky a olivami a ozdobíme snítkami čerstvé bazalky. Pokrm ihned podáváme s chlebem s olivami.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Středomořské špagety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.