Tradiční řecká a turecká specialita se tentokrát oblékla do mandlového hávu. Upéci chutnou baklavu není navíc nic složitého, když použijete listové těsto.
500 g | listové těsto |
sirup | |
---|---|
2 hrnky | voda |
2 ks | citron |
2 hrnky | cukr krupice |
náplň | |
0.8 hrnku | cukr krupice |
1 lžíce | skořice mletá |
0.3 lžíce | mletý hřebíček |
4 hrnky | mandle (mleté) |
na potření | |
250 g | rozpuštěné máslo |
autor Sarkak
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena