reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Středočeská vaječná pomazánka

Jednoduchá, ale vynikající vaječná pomazánka.


  • 4,5

    23×

    4,4 23
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků tak, že bílek dokola jemně nařízneme a sloupneme.

Žloutky dáme do misky, rozmačkáme a následně přidáme máslo a kečup. Přidáme bílý jogurt a mletou papriku. Pro jemnější chuť je možno přidat jeden trojúhelníček taveného sýru. Na závěr nasekáme najemno bílky a přidáme do misky. Vše důkladně promícháme a vaječnou pomazánku podle chuti osolíme.

Středočeská vaječná pomazánka se maže na chléb, toast nebo veku. Možno ozdobit půlkou vejce, pažitkou nebo plátkem citronu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Středočeská vaječná pomazánka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.