reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Strakonický štrůdl

Štrůdl, který se povede i začátečníkům.


  • 3,3

    86×

    3,3 86
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny suroviny určené na těsto zpracujeme v hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe přes noc v lednici odpočinout.

Jalbka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Ořechy můžeme nasekat nahrubo.

Těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Z každé dílu postupně vyválíme placku - na délku plechu. Střední část lehce potřeme olejem, posypeme strouhankou a ni na ni rozložíme čtvrtinu jablek. Ta posypeme čtvrtinou rozinek a ořechů. Zasypeme polovinou balíčku vanilkového a skořicového cukru. Přehneme volné okraje a konce uzavřeme. Povrch opět potřeme olejem.

Takto připravenou nohavici štrůdlu přeložíme na suchý plech (nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme v troubě. Nejprve je zapékáme zprudka v předehřáté troubě. Pak je pomalu dopékáme zvolna.

Upečený strakonický štrůdl necháme trochu vychladnout, ozdobíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Strakonický štrůdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.