reklama
hledat uživatel
       

Šťouchánky

Jednoduchý recept na šťouchané brambory, které jsou vynikající přílohou ke smaženým zeleninovým pokrmům a masovým karbanátkům.


  • 4,5

    33×

    4,4 33
  • 35 min

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.

Brambory uvaříme ve slané a okmínované vodě doměkka. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Měkké brambory slijeme a přelijeme smaženou cibulkou i s olejem. Rozšťoucháme a podle chuti přisolíme.

Na šťouchánky použijeme pouze brambory staré, nikoliv nové.
Pokrm bude ještě chutnější, když cibulku usmažíme na domácím sádle.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťouchánky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Gabcarka
      Gabcarka

      Jsou výborné. A hlavně jednoduché. Doplnila jsem je ještě na drobno nakrájeným česnekem a párečkem, samozřejmě vše opražené. Byla to mňamka.

      10.12.2011 15:21:17

    • jája7
      jája7

      Šťouchla jsem ráda

      Moc dobré,připomnělo mi to dětství,kdy moje maminka takto upravené brambory vařila.Jen tam nedávala tu osmaženou cibuli,ale ta to vylepšila.Díky za nápad.

      10.04.2010 11:34:36

    • Jarka
      Jarka

      No to je jasné, sádlo je sádlo. Také ho někdy používám, ale nechci navádět k nezdravému stravování. Díky za příspěvek. Zdravím J.

      23.06.2008 01:36:38


    • Evangelina
      Evangelina

      Šťouchánky

      vypadají nevinně, ale jsou moc dobré. Místo oleje je taky dobré sádlo.

      14.06.2008 10:58:02


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Šťouchánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.