reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka

Recept na vydatné a chuťově zajímavé jídlo, inspirováno recepty Jamieho Olivera.


  • 3,0

    3 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Stočenou klobásu do kateřinského kola propíchnutou špejlemi vložíme na plech na pečící papír a do mezer mezi klobásami vložíme pár lístků šalvěje.

Klobásu vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme cca 10 minut. Poté klobásu otočíme a opět dáme do trouby na dalších cca 10 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Menší pórky podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Pórek vhodíme na pánev, zacákáme olivovým olejem, přilijeme deci horké vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme na středním žáru dusit.

Lístky šalvěje nasekáme a přihodíme do pórkové omáčky spolu s rozdrobenou kostkou vývaru a vrchovatou lžící hladké mouky. Promícháme, zalijeme ciderem a necháme zhoustnout. Brambory slijeme a společně s máslem a křenem rozmačkáme. Upečenou klobásu vyndáme a můžeme servírovat.

Stočenou klobásu podáváme s křenovými brambory a pórkovou omáčkou jako chuťově vynikající hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.