reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štipské koláče se sušeným masem

Výtečná makedonská pochoutka! Pokud nemáte sušené maso, můžete použít vařené uzené maso nebo šunku.


  • 3,0

    709×

    3 709
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve vodě si rozpustíme droždí, smícháme je s osolenou moukou a vodou, vypracujeme středně měkké těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. Vytvoříme z nich kuslaté koláče a rozložíme je na vymaštěný plech - můžete klidně na pečící papír.


Sušené maso rozkrájíme na drobné kousky a koláče jimi posypeme po celé ploše. Okraje těsta stočíme nahoru. Na maso poklademe kousíčky sádla a jemně opaprikujeme.



Plech vložíme do předehřáté trouby a koláče pečeme zprudka zhruba při 250 stupních. Když jsou koláče napůl upečené, nalijeme na každý jedno rozšlehané vejce a dopečeme je. Podáváme teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Štipské koláče se sušeným masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.