reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Štika na másle

Jedna z nejznámějších a nejchutnějších úprav naší české dravé ryby.


  • 4,5

    120×

    4,5 120
  • 1 h 15 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 756 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Postup přípravy

Štiku vykucháme, mírně prosolíme a pevně převážeme režnou nití nebo provázkem. Provázek protáhneme i uvnitř ryby a stočíme štiku do oblouku. Aby se ploutve při pečení nespálily, obalíme je alobalem.

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozložíme ji na dno pekáče. Citron oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky citronu rozložíme na slaninu a na citron položíme osolenou štiku. Štiku poklademe na plátky nakrájeným máslem.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut na 180 °C. Během pečení štiku podle potřeby podléváme teplou vodou i výpekem. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a štiku dopečeme dozlatova.

Štiku necháme mírně vychladnout a pak sejmeme alobal i provázek. Štiku podáváme celou, s měsíčky citronu, na listech salátu, posypanou sekanou petrželkou a obloženou čerstvou zeleninou, třeba plátky rajčat a papriky.

Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory maštěné máslem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štika na másle

    Celkový počet komentářů: 11
    • antonín
      antonín

      Rád bych věděl, jestli už někdo zkoušel štiku třeba na tulamorce, nebo jiném destilátu. Zkuste toto štiku osolím, opepřím, jemně feferonku, okmínuji, do štiky to samé protože ji mám proříznutou kolem páteře samozřejmě citron a dovnitř dám anglickou slaninu a máslo když to zavřu na štiku také máslo.Po upečení výpek na cibulku s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky a poosmažení na drobno nakrájenou paprikou( různé druhy) rajské co nejmenší kousky česnek nadrcený a houby, pozměknutí houby nebo konzerva žampionů a to celé zalít 33% smetana dochutit podle sebe když mi někdo řekne že to není nejbáječnějšní ať mi pošle lepší recept

      05.11.2019 20:14:17

    • Luisa Konrádová
      Luisa Konrádová

      Nej nej recept

      Tento recept je jednoduchý.moc jsme si pochotnaly

      20.01.2016 18:51:11

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Štika na másle

      Dnes jsem zkusil upéct štiku podle receptu - výsledek nic moc - už bych to nikdy nedělal - pouze osolená štika je téměř bez chuti ( chtělo by to při nejmenším ještě určitě kmín ) a navíc citron tomu vůbec nepřidá - ba naopak šťáva je hrozně kyselá citron se v ní rozpeče a když se omastí brambory - hrůza - citronové brambory přebijí chuť rybky - citron a štika v žádném případě !!!!!!!!!

      31.10.2015 14:03:45


    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Štika na másle

      Dnes jsem zkusil upéct štiku podle receptu - výsledek nic moc - už bych to nikdy nedělal - pouze osolená štika je téměř bez chuti ( chtělo by to při nejmenším ještě určitě kmín ) a navíc citron tomu vůbec nepřidá - ba naopak šťáva je hrozně kyselá citron se v ní rozpeče a když se omastí brambory - hrůza - citronové brambory přebijí chuť rybky - citron a štika v žádném případě !!!!!!!!!

      31.10.2015 14:03:25

    • Milunka
      Milunka

      Komentář k receptu Štika na másle

      Výborný recept, dnes jsem jedla štiku poprvé a moc díky za postup.

      26.10.2014 15:22:08

    • habakuk
      habakuk

      Chutnalo mi

      Jednoduchý recept, výsledek taky dobrý.

      29.12.2013 13:02:45

    • tomas (tecka) straka88
      tomas (tecka) straka88

      Doporučuji, recept je jednoduchý na přípravu a výsledek stojí za to. :D

      04.01.2013 23:34:02

    • rybářka
      rybářka

      Právě vstáváme od stolu a všeobecná spokojenost stolovníků. Kuchařka velebena. Prý nejlepší štika, jakou kdy jedli.

      14.10.2012 16:35:17

    • Petr
      Petr

      Tak jsme ji právě dojedli. Byla výborná. Na konec jsme pustili na chvíli na troubě gril, aby se udělala kůrka. Příště ještě zkusíme přidat trošku kmínu. Štika byla velice jemná a díky svázání se nevysušila a šla dobře obracet, aniž by se rozpadala. Brambory jsme uvařili ve slupce, oloupali, nakrájeli a polili výpekem.
      Přílohou byl ledový salát.Moc jsme si pochutnali.

      05.02.2012 16:23:38


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Štika na másle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.