reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sterilované sladkokyselé fazolky

Fazolové lusky můžeme zakoupit v supermarketech po celý rok. Pokud si chceme naložit pár skleniček sladkokyselých fazolek, nemusíme čekat až na letní sklizeň.


  • 3,8

    3,7 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Fazolové lusky (celou mísu) propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Z lusků odkrojíme tvrdší konce a lusky překrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na délce lusků.

Nálev na fazolky uvaříme podle návodu na obalu z cukru, octa, vody a obsahu balíčku DEKO. Přidáme ale o 0,5 litru vody více, než je uvedeno v návodu. Příprava nálevu trvá asi 10 minut

Pokrájené fazolky navrstvíme do důkladně umytých a sklenic a zalijeme horkým nálevem, asi 1 cm pod okraj sklenice. Pokud nám nálev zbude, můžeme ho využít i na jinou zeleninu, např. cibulky, nebo připravíme nálev jen z poloviční dávky. Záleží na množství fazolových lusků, které budeme sterilovat.

Naplněné a nálevem zalité sklenice pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C asi 25 minut. Pak sklenice vyjmeme a necháme na místě vychladnout.

Naložené fazolové lusky jsou výborné jako zeleninová příloha, např. místo kyselých okurek. Sterilované sladkokyselé fazolky jsou vhodné také k přípravě salátů a teplých pokrmů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sterilované sladkokyselé fazolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.