reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sterilované pikantní okurky podle Richarda Nováka

Rodinný recept na pikantní sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu.


  • 4,6

    42×

    4,6 42
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu, kterou podle potřeby očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli krájíme na kolečka, stejně tak cibuli a křen, česnek necháme celý.

Do dobře vymytých a vysušených sklenic o objemu 0,7 l vložíme na dno 1 bobkový list nebo 1 list černého rybízu, 2 kolečka cibule, 2 malé chilli papričky nebo 1 feferonku, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 1 kolečko křenu, 1 stroužek česneku a 1 snítku kopru.

Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic a zalijeme teplým uvařeným nálevem z vody smíchané s cukrem, solí, octem. Sklenice s okurkami uzavřeme pevně víčkem.

Pikantní okurky sterilujeme v hrnci s vodou o teplotě 90 °C cca 15 minut. Sklenice by měly být ponořeny alespoň do tří čtvrtin.

Sterilované pikantní okurky se jako chuťovka dokonale hodí k různým pokrmům a příležitostem.

Množství uvedených surovin vyjde na 10 sklenic sterilovaných okurek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sterilované pikantní okurky podle Richarda Nováka

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sterilované pikantní okurky podle Richarda Nováka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.