reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Sterilované okurky paní Pecháčkové

Paní Pecháčkovou sice neznám, ale její okurky jsou naprosto špicové a prakticky žádné jiné doma nejíme. Ověřený recept.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň

náplň 1



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Pro sterilizaci použijeme okurky střední velikosti 5 - 12 cm, ty jsou nejlepší. V této velikosti se rychle sterilizují a není třeba je dlouho připravovat. Okurky umyjeme, nejlépe ve vaně. Vydrhneme je kartáčem a opláchneme v čisté vodě. Následně je vyndáme do kýblů, aby okapaly. Z 20 kg okurek připravíme cca 50 ks 0,75 l lahví.

Připravíme si nálev na sterilované okurky a na dno lahví dáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčičné semínko, kmín a kopr - vše v přiměřeném množství. Mezi okurky nastrkáme nakrájenou cibuli a mrkev. Nálev obsahuje vodu, ocet, cukr a sůl v uvedeném množství. Kdo má rád ostřejší, může do každé láhve přidat drcené chilli papričky na špičku kávové lžičky. Nálev v uvedeném množství stačí pro 7 ks lahví 0,75 l.

Připravené okurky zaléváme nálevem a necháváme 1 - 1,5 cm volného prostoru pod víčkem. Pak lahve zavíčkujeme a naklademe do sterilovacího hrnce. Do standardního hrnce se vejde 14 ks lahví o objemu 0,75 l. Sklenice zalijeme teplou vodou a necháme sterilovat. Po dosažení teploty 85 °C udržujeme stejnou teplotu 20 minut a pak lahve se sterilovanými okurkami vyndáme a necháme vychladit na volném vzduchu.

Sterilované okurky paní Pecháčkové necháme 2 týdny odležet a konzumujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sterilované okurky paní Pecháčkové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.