Rodinný recept na sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu na znojemský způsob.
2 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
1 ks | křen |
30 kuliček | nové koření |
10 lžiček | hořčičné semínko |
30 kuliček | celý černý pepř |
10 lahví | okurky nakládané |
10 snítek | čerstvý kopr |
nálev | |
---|---|
85 g | sůl |
0.7 l | ocet |
2 l | voda |
260 g | cukr krystal |
3 ks | bobkový list |
podle chuti | |
feferonka |
Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru. Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku. Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme uvařeným nálevem z vody smíchané s cukrem, solí, octem a bobkovým listem, uzavřeme víčkem a sterilujeme v hrnci s vodou o teplotě 90 °C cca 15 minut. Sklenice by měly být ponořeny alespoň do tří čtvrtin. Sterilované okurky na znojemský způsob se jako chuťovka dokonale hodí k různým pokrmům a příležitostem.
Recept na sterilovanou zeleninu krok za krokem
Úroda okurek a jiné zeleniny je v plném proudu, proto se dnes krok za krokem vrhneme na zavařování.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena