Nejen v zimě si na nich určitě smlsneme. Nenáročný recept na zavařování této oblíbené pochoutky.
Natrhané kozí rohy omyjeme a každý roh propíchneme na více místech, např. špikovací jehlou. Musíme propíchnout celý roh, aby jehla vyšla až druhou stranou. Kozí rohy naskládáme do mísy a přelijeme je svařenou vroucí vodou. Mísu přiklopíme a zatížíme, aby se rohy pěkně spařily. Po 10 minutách je scedíme a narovnáme do připravených skleniček. Kozí rohy zalijeme nálevem Deko, případně jiným nálevem podle svých zkušeností. Skleničky uzavřeme a kozí rohy sterilujeme 15 minut. Sterilované kozí rohy konzumujeme podle chuti.
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.
autor Verýsek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena