reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sterilovaná červená řepa

Recept na zavaření červené řepy ve sladkokyselém nálevu. Výsledkem je řepa lahodné chuti, vhodná jako příloha k zapékaným pokrmům, do obloh k masitým jídlům a jako doplněk či alternativa k sladkokyselým okurkám.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Sběr černého bezu

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Podle množství zavařované řepy si připravíme nálev a kořenící směs. Na 30 skleniček o objemu 370 ml je třeba pomlít, nejlépe v ručním mlýnku na kávu nebo potlouct v hmoždíři, cca po 1 vrchovaté lžičce anýzu, kmínu a fenyklu.

Bulvy řepy vložíme do většího, alespoň 5 l hrnce, zalijeme vodou a po dosažení varu vaříme cca 35 - 45 minut, až je řepa poloměkká, což poznáme tak, že lze do bulvy snadno zapíchnout hroty vidličky.

Poté slijeme vodu, řepu necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme vlnitým nožem na hranolky o základně cca 8 x 8 mm a dlouhé do 4 cm. Křen nakrájíme na plátky asi 1 mm silné.

Na dno skleniček vložíme kolečka křenu a naplníme je pokrájenou řepou cca 1 cm pod okraj, nahoru nasypeme kořenící směs a zalijeme nálevem, aby řepa byla ponořena v nálevu. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Potom skleničky se sterilovanou řepou vytáhneme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Před uložením skleničky několikerým obrácením promícháme, aby se koření v nálevu rovnoměrně rozptýlilo.

Sterilovanou červenou řepu před použitím necháme aspoň 1 měsíc uležet.

Energetická hodnota: 106 kJ/100 g

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sterilovaná červená řepa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.