reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štěpánská pečeně

Slavnostní recept z hovězího. Recept je na 6 - 8 porcí.


  • 4,4

    21×

    4,4 21
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme. Prostředkem špalíku masa prořízneme dlouhým špičatým nožem otvor, který rozšíříme pomocí obrácené vařečky. Otvor naplníme oloupanými vařenými vejci. Maso zašijeme nebo spíchneme jehlami či párátky.

Připravené maso potřeme rozpuštěným máslem a necháme několik minut odležet. V nádobě rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách opečeme. Potom ho osolíme, opepříme a přidáme všechnu zeleninu, kterou jsme předtím očistili a nakrájeli. Podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme doměkka. To trvá podle druhu masa 1 - 1,5 hodiny, někdy i více. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem.

Před dokončením štěpánskou pečeni na několik minut zapečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme bez poklice při 200 °C. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu prolisujeme a dáme zpět do vydušené šťávy, zjemníme malým kouskem másla a velmi krátce povaříme.

Štěpánskou pečeni nakrájíme přes vlákna na porce a podáváme s připravenou omáčkou. Jako přílohu si dáme brambory na všechny způsoby (případně rýži) a nesmí chybět zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štěpánská pečeně

    Celkový počet komentářů: 2

    • Regan
      Regan

      Štěpánská Hovězí pečeně , rýže , knedlík

      Bilo to výborný , příště to uvařím znovu.

      05.05.2015 10:25:44

    • AlesBenda
      AlesBenda

      Vařil jsem a navíc jsem dutinu v mase vymazal plnotučnou hořčicí + vložil plátky slaniny a pak vejce. Maso jsem po dušení dopékal v troubě na orestované cibulce a slanině. Výpek, slaninu a cibulku do omáčky. Na závěr jsem do omáčky přidal půl malé šlehačky. Výsledek perfektní!

      02.10.2011 21:39:04


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Štěpánská pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.