reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štěpánská omeleta

Recept na dobrý, přitom velmi rychlý moučník z vajíček.


  • 4,1

    15×

    4 15
  • 30 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi 2 lžičky.

Z bílků ušleháme sníh, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr a lehce jej vmícháme ke žloutkům.

Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánev. Když nemáme pánev, kterou lze použít do trouby, můžeme použít dortovou formu.

Štěpánskou omeletu pečeme v troubě dozlatova.

Vychladlou omeletu potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Ozdobíme ovocem a posypeme vanilkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štěpánská omeleta

    Celkový počet komentářů: 4
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Štěpánská omeleta

      postup je stejný,ale Monako se navíc zdobí šlehačkou ,míchaným kompotem a sladkým likérem

      09.07.2017 07:01:58

    • Petr
      Petr

      Štěpánská omeleta

      Tato omeleta má také název omeleta Monaco. Je to starý a výborný dezert.

      08.07.2017 18:55:53

    • Robin
      Robin

      Komentář k receptu Štěpánská omeleta

      To normálního člověka napadne když tam píšou : mouka na vysypání

      21.10.2013 18:58:31


    • Tomáš
      Tomáš

      kterej dement to psal ? co třeba takhle než to dat na plech tam dát tu mouku?????

      30.05.2012 19:37:15

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Štěpánská omeleta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.