reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štěpánská kachna s jablky

Kachna pečená na víně, plněná jablky a sušenými švestkami. K tomu zelí a houskový knedlík. Prostě tip na sváteční oběd jak má být.


  • 3,5

    146×

    3,4 146
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 629 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny.

Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem.

Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu.
Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štěpánská kachna s jablky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Michal
      Michal

      vynikající

      Kachnu jsem pekl na 170°C asi 3 hodiny, párkrát jsem polil štávou s výpekem. Nic jsem nesléval, jen jsem ke konci chvíli pekl bez poklice. Kachnička byla fakt vynikající.

      10.11.2018 22:26:30

    • payuna
      payuna

      Zajimalo by me,...

      proc tak nizke hodnoceni? Recept vypada v poradku a velice chutne, chystam se delat kacenu, tak hledam inspiraci a nejspis ji budu cerpat i z tohoto receptu.

      22.11.2016 05:52:48

    • Jařenka
      Jařenka

      Moooc pěkné

      Už se těším,až si jí připravíme.Možná se vybodnu na velikonoční nádivku a budeme si libendit s kačenou.

      12.03.2008 20:11:50


    • Vaněk
      Vaněk

      malá včeře??

      trochu mimo téma, ale dobré

      04.03.2008 20:50:17


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Štěpánská kachna s jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.