reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štěpánská kachna s jablky

Kachna pečená na víně, plněná jablky a sušenými švestkami. K tomu zelí a houskový knedlík. Prostě tip na sváteční oběd jak má být.


  • 3,4

    144×

    3,4 144
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny.

Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem.

Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu.
Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štěpánská kachna s jablky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Michal
      Michal

      vynikající

      Kachnu jsem pekl na 170°C asi 3 hodiny, párkrát jsem polil štávou s výpekem. Nic jsem nesléval, jen jsem ke konci chvíli pekl bez poklice. Kachnička byla fakt vynikající.

      10.11.2018 22:26:30

    • payuna
      payuna

      Zajimalo by me,...

      proc tak nizke hodnoceni? Recept vypada v poradku a velice chutne, chystam se delat kacenu, tak hledam inspiraci a nejspis ji budu cerpat i z tohoto receptu.

      22.11.2016 05:52:48

    • Jařenka
      Jařenka

      Moooc pěkné

      Už se těším,až si jí připravíme.Možná se vybodnu na velikonoční nádivku a budeme si libendit s kačenou.

      12.03.2008 20:11:50


    • Vaněk
      Vaněk

      malá včeře??

      trochu mimo téma, ale dobré

      04.03.2008 20:50:17


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Štěpánská kachna s jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.