reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě

Zajímavé, originální a dobré! Recept na skvěle ochucená kuřecí stehýnka.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Osolená stehýnka dáme do kastrolu, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky.

Smícháme vystydlý kuřecí vývar, kečup, sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, trošku pepře a šťávu z pomerančů. Nalijeme na maso. Když se vše začne vařit, stáhneme oheň úplně na nejmenší teplotu, kastrol přikryjeme a dusíme 1 hodinu, pak zalijeme asi 150 ml teplé vody a dusíme další hodinu. Sos se může ještě zahustit solamylem rozmíchaným ve vodě, ale není to nutné.

Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě podáváme s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě

    Celkový počet komentářů: 2

    • Pája
      Pája

      Výborný recept, a jednoduchý. Taky jsem nezahušťovala a nepřidávala vodu. A 2 hodiny je až moc. Ale jinak super kombinace surovin na marinádu ;)

      25.11.2012 17:50:45

    • renefer
      renefer

      Kuřátko bylo moc dobré, takové sladko-kyselé, nezahušťovala jsem solamylem. Jen se mi zdá dusit 2 hod. moc dlouho, stehna byla měkká už po necelé hodině dušení, tak jsem ani nepřidávala vodu.

      05.11.2011 14:19:53


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.