reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Štědrovka z domácí pekárny

Mandlová vánočka kynutá v domácí pekárně, pletená z 9 pramenů a připravená bez váhy. Recept jistě zvládnete.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Do nádoby pekárny nalijeme mléko a rozpuštěné máslo. Přidáme celé vejce i žloutek a vsypeme rozinky a mandle. Rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a moukou (hladkou i polohrubou) a do rohu nasypeme sůl.

Pekárnu zapneme na program TĚSTO (1:50) a necháme těsto vykynout.

Vykynuté těsto opatrně vyklopíme na vál a rozdělíme na 9 stejných dílů. Ze 4 pramenů upleteme spodní díl, ze 3 pramenů cop, který položme na základní patro a ze 2 zbývajících pramenů třetí patro Okraje vánočky k sobě dobře přitiskneme a vánočku necháme v teple ještě 30 minut kynout.

Vykynutou vánočku potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme plátky mandlí, podle potřeby ji můžeme na několika místech "spojit" špejlí.

Vánočku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na 180 °C. Pak vánočku "přiklopíme" alobalem a štědrovku pečeme na 160 °C ještě 20 - 30 minut do zezlátnutí.

Štědrovku z domácí pekárny podáváme nakrájenou na plátky podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Štědrovka z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.