Lahodná úprava skvělého a zdravého masa z tuňáka s originálním bramborovým salátem.
sůl | |
400 g | brambory |
3 lžíce | majonéza |
citron | |
4 plátky | tuňák |
1 ks | šalotka |
pepř | |
2 dl | olivový olej |
cibulová nať |
Brambory uvaříme předem ve slupce, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky a opečeme na horkém oleji do zlatohněda. Opečené brambory přesypeme do mísy, přidáme nasekanou šalotku, nasekanou cibulovou nať, sůl a špetku pepře. Nakonec přidáme 2 lžíce majonézy. Plátky tuňáka opepříme a osolíme. Na pánev rozprostřeme kolečko pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřeme. Tuňáka zprudka opečeme z každé strany asi jednu minutu. Po upečení necháme tuňáka několik minut odpočinout na vyhřátém talíři. Na talíře nejprve naservírujeme salát z pečených brambor. Steaky z tuňáka rozkrojíme zešikma a rozložíme na salát. Tuňáka ještě zlehka zakapeme citronovou šťávou.
Foto: Shutterstock.com
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena