reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steaky z kýty divočáka na houbách a koření

Steaky z mladého divočáka se dají koupit ve vybraných masnách. Steaky jsou přes noc marinované v popsaném nálevu, klasicky upečené na ocelové pánvi s rastrovaným dnem.


  • 3,1

    108×

    3,1 108
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 745 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 984 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Bobkové lístky rozdrtíme v hmoždíři se sušenými houbami na jemný prášek. Přidáme koření na zvěřinu, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, ocet a olej podle konzistence, aby vznikla jemná pasta. Po promíchání necháme směs 20 minut při pokojové teplotě uležet.

Kýtu nesolíme. Dobře ji potřeme kořenící pastou a necháme v lednici přes noc.

Druhý den kýtu vyjmeme, pořádně promneme opakovaně kořenící pastou a na sádlem vymazaný keramický pekáč rozložíme. Pekáč s kýtou vložíme do na 200°C předehřáté trouby. Zakryjeme. Když asi po půl hodině začne pouštět šťávu a tuk, začneme kýtu přelévat výpekem.

Další půlhodinu pečeme maso zakryté. Pak je vhodné kousek masa zkraje uříznout. Pokud je centrálně růžové, máte medium steak. Když žádnou krvavou nevidíte, máte well done. Když krvavě-růžová šťáva vytéká po zatlačení máte rare.

Steaky z kýty divočáka na houbách a koření podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Steaky je možné konzumovat studené, nakrájené na plátky. Přílohu si zvolíme podle chuti. Doporučuji jemně nastrouhaný čerstvý křen smíchaný s nezralými nastrouhanými jablky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Steaky z kýty divočáka na houbách a koření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.