reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Hovězí steaky se žampiony a výbornou bramborovou kaší ochucenou česnekem a zelenou petrželkou.


  • 4,5

    53×

    4,4 53
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Hovězí steaky očistíme, lehce naklepeme hranou ruky, potřeme olejem, opepříme a necháme několik hodin rozležet. Sterilované Žampiony Znojmia necháme okapat. Část nálevu uchováme.

Připravíme si ochucenou bramborovou kaši. Syrové moučné brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a zakryté velmi zvolna uvaříme doměkka. Mezitím prolisujeme česnek a jemně usekáme petrželovou nať. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou oleje. Potom vmícháme česnek a usekanou petrželku. Směs krátce orestujeme a odstavíme z tepla. Měkké brambory slijeme, osolíme, přelijeme máslem ochuceným česnekem a bylinkami. Nyní brambory rozmělníme ponorným šlehačem a podle potřeby naředíme mlékem. Takto připravená bramborová kaše má být nadýchaná, ale ne příliš řídká.

Na malém množství oleje opečeme steaky z každé strany asi 3 minuty. Potom je osolíme, přendáme do zapékací misky, zakryjeme a vložíme na 8 - 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím na výpeku prohřejeme žampiony, které podlijeme jednou lžící nálevu, ochutíme česnekem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce.

Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme s bylinkovo-česnekovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

    Celkový počet komentářů: 4
    • Tom3k
      Tom3k

      Zajímalo mě, jak bude chutnat ta kaše a bylo to výborné, celé! opravdu mňamka :)

      05.05.2012 16:17:34

    • Tom3k
      Tom3k

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      05.05.2012 16:16:11

    • Ajushka
      Ajushka

      originálni

      je to velmi originální recept, moc jsme si pochutnali :)

      21.02.2012 17:05:11


    • Chazyova
      Chazyova

      Móc dobrý, ale příště si to radši uděláme k obědu, než na večeřičku. Na noc je to dost těžký. Každopádně, nečekala jsem, že kaše může poskytnout jiný chutě, než bramborový. =)

      06.03.2011 18:39:52


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.