reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Steaky na rumu

Velmi jednoduchý recept. Kuřecí steaky naložené v rumu na másle a citronu.


  • 4,5

    11×

    4,4 11
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Kuřecí steak očistíme od přebytečného tuku, vložíme do mísy, osolíme, vydatně opepříme. Přilijeme 2 dcl tuzemáku a rukama prohněteme tak, aby se vše spojilo. Mísu zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v lednici alespoň přes noc odležet.

Poté vše vysypeme na suchou pánev a na největším plameni smažíme, při smažení maso často obracíme. Za pár minut, až se rum odpaří, pokapeme obě strany masa citronem, vypotřebujeme celou půlku většího citronu (podle chuti). Přidáme čtvrtku másla, znovu vydatně opepříme a maso stále obracíme, dokud nebude hotovo.

Dá se říci, že čím déle budeme maso smažit, tím křehčí bude. Dobu přípravy můžeme zkrátit tím, že pánev přikryjeme pokličkou. Tento pokrm můžeme podávat takřka s čímkoliv, s bramborami, sezónní zeleninou nebo s pečivem. Výhodou tohoto pokrmu je, že je velmi levný a rychlý na přípravu.

Maso naložené v rumu vydrží v lednici i 4 dny, takže si jej můžeme připravit více. Ještě mám pro vás jeden tip, když maso smažíme už na másle, tak do pánve můžeme přidat čerstvé bylinky jako bazalku, mátu, tymián, rozmarýn, šalvěj, majoránku, zkrátka to, co je po ruce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steaky na rumu

    Celkový počet komentářů: 1

    • PeterNet
      PeterNet

      Jen bych ještě dodal, pokud nechcete čekat na marinování steaků, tak je pořádně naklepejte paličkou, poté promíchejte s rumem, solí a pepřem a můžete je rovnou začít upravovat na pánvi. Ještě bych doporučil přidat prolisovaný česnek a to v množství - jeden středně velký stroužek na jeden steak, přičemž česnek přidáte až ve fázi, kdy máte na pánvi rozpuštěné máslo.

      25.01.2010 15:25:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Steaky na rumu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.