reklama
hledat uživatel
       

Steaky na rumu

Velmi jednoduchý recept. Kuřecí steaky naložené v rumu na másle a citronu.


  • 4,5

    11×

    4,4 11
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Kuřecí steak očistíme od přebytečného tuku, vložíme do mísy, osolíme, vydatně opepříme. Přilijeme 2 dcl tuzemáku a rukama prohněteme tak, aby se vše spojilo. Mísu zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v lednici alespoň přes noc odležet.

Poté vše vysypeme na suchou pánev a na největším plameni smažíme, při smažení maso často obracíme. Za pár minut, až se rum odpaří, pokapeme obě strany masa citronem, vypotřebujeme celou půlku většího citronu (podle chuti). Přidáme čtvrtku másla, znovu vydatně opepříme a maso stále obracíme, dokud nebude hotovo.

Dá se říci, že čím déle budeme maso smažit, tím křehčí bude. Dobu přípravy můžeme zkrátit tím, že pánev přikryjeme pokličkou. Tento pokrm můžeme podávat takřka s čímkoliv, s bramborami, sezónní zeleninou nebo s pečivem. Výhodou tohoto pokrmu je, že je velmi levný a rychlý na přípravu.

Maso naložené v rumu vydrží v lednici i 4 dny, takže si jej můžeme připravit více. Ještě mám pro vás jeden tip, když maso smažíme už na másle, tak do pánve můžeme přidat čerstvé bylinky jako bazalku, mátu, tymián, rozmarýn, šalvěj, majoránku, zkrátka to, co je po ruce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steaky na rumu

    Celkový počet komentářů: 1

    • PeterNet
      PeterNet

      Jen bych ještě dodal, pokud nechcete čekat na marinování steaků, tak je pořádně naklepejte paličkou, poté promíchejte s rumem, solí a pepřem a můžete je rovnou začít upravovat na pánvi. Ještě bych doporučil přidat prolisovaný česnek a to v množství - jeden středně velký stroužek na jeden steak, přičemž česnek přidáte až ve fázi, kdy máte na pánvi rozpuštěné máslo.

      25.01.2010 15:25:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Steaky na rumu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.