reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak z uruguayské roštěné

Recept na vynikající steak. Použijte opravdu kvalitní maso!


  • 3,9

    3,8 7
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 982 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Roštěnec si hodinu předem vyndáme z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ji rozdělíme na 4 plátky a naporcujeme. Pokud na ni máme tuk a šlachu, nařízneme ji do mřížky. Pak plátky opepříme, potřeme olejem, ale nesolíme. Vezmeme vidličku s dlouhými hroty a několikrát každý plátek propíchneme z obou stran. Maso necháme chvilku odležet.

Poctivou grilovací pánev dáme na sporák a pořádně rozpálíme. Nedáváme na ni olej. Vložíme plátky uruguayské roštěné a restujeme. Steaky vysoké 2 cm griluji 90 - 120 vteřin z každé strany. Máme je ale rádi syrovější, tedy "rare". Pokud je chcete medium, doporučuji nechat je z každé strany necelé 3 minuty. Nebo je grilovat stejně a pak je dát dopéct do vyhřáté trouby.

Steaky z uruguayské roštěné vyjmeme z pánve a odložíme je na talíř odpočinout. Pak je přeložíme na nahřáté talíře. Steaky z uruguayské roštěné ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak z uruguayské roštěné

    Celkový počet komentářů: 2

    • Vilienka
      Vilienka

      Zkuste kousnout do podrážky a třeba do bábovky :-) Kvalita masa je naprosto jiná a to se odrazí i na výsledku. Samozřejmě mluvím o masu koupeném v klasickém supermarketu.

      Pokud máte možnost koupit si kvalitní české maso od soukromého chovatele a z dobrého plemene, tak určitě vyzkoušejte. Nedávno jsem si kupovala vysoký roštěnec, český ze supermarketu, uruguay od řezníka a ze supermarketu ve Francii (nějaký francouzský chov?). A nejvíc mi chutnal ten francouzský. Uruguayský byl taky vynikající, ale ten český.. Ve zkratce.. jestli chcete opravdu kvalitní steak, kupte si kvalitní maso.

      Víte, nejsem žádný super hyper labužník, jen dávám přednost chuti a kvalitě. A raději si ji udělám doma, kde vím, co dostanu. Na doporučení jsem nedávno byla v nejmenovaném vychvalovaném steakbaru v západních Čechách... Velké nadšení vystřídalo hluboké zklamání. Na talíři bylo maso jako sloní ucho. Bylo naložené snad měsíc, takže nemělo svou vlastní chuť. Nejhorší ale byla struktura, ta nebyla žádná... Steak byl zřejmě rozklepaný a tak přetenderizovaný, že maso drželo jen silou vůle. No a steak jsem chtěla rare a dostala jsem ho medium, spíš well done...

      Na druhou stranu jsem byla v jiné vychvalované české restauraci, kde si chovají vlastní skot . A tam byl steak vynikající. Šťavnatý, dobrá struktura, vynikající chuť. Takže asi takhle...

      21.03.2011 11:29:48

    • bobeš
      bobeš

      Jaký je rozdíl mezi českou a uruguyskou roštěnou?

      19.03.2011 21:29:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Steak z uruguayské roštěné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.