reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak z uruguayské roštěné

Recept na vynikající steak. Použijte opravdu kvalitní maso!


  • 3,9

    3,8 7
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 544 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Roštěnec si hodinu předem vyndáme z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ji rozdělíme na 4 plátky a naporcujeme. Pokud na ni máme tuk a šlachu, nařízneme ji do mřížky. Pak plátky opepříme, potřeme olejem, ale nesolíme. Vezmeme vidličku s dlouhými hroty a několikrát každý plátek propíchneme z obou stran. Maso necháme chvilku odležet.

Poctivou grilovací pánev dáme na sporák a pořádně rozpálíme. Nedáváme na ni olej. Vložíme plátky uruguayské roštěné a restujeme. Steaky vysoké 2 cm griluji 90 - 120 vteřin z každé strany. Máme je ale rádi syrovější, tedy "rare". Pokud je chcete medium, doporučuji nechat je z každé strany necelé 3 minuty. Nebo je grilovat stejně a pak je dát dopéct do vyhřáté trouby.

Steaky z uruguayské roštěné vyjmeme z pánve a odložíme je na talíř odpočinout. Pak je přeložíme na nahřáté talíře. Steaky z uruguayské roštěné ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak z uruguayské roštěné

    Celkový počet komentářů: 2

    • Vilienka
      Vilienka

      Zkuste kousnout do podrážky a třeba do bábovky :-) Kvalita masa je naprosto jiná a to se odrazí i na výsledku. Samozřejmě mluvím o masu koupeném v klasickém supermarketu.

      Pokud máte možnost koupit si kvalitní české maso od soukromého chovatele a z dobrého plemene, tak určitě vyzkoušejte. Nedávno jsem si kupovala vysoký roštěnec, český ze supermarketu, uruguay od řezníka a ze supermarketu ve Francii (nějaký francouzský chov?). A nejvíc mi chutnal ten francouzský. Uruguayský byl taky vynikající, ale ten český.. Ve zkratce.. jestli chcete opravdu kvalitní steak, kupte si kvalitní maso.

      Víte, nejsem žádný super hyper labužník, jen dávám přednost chuti a kvalitě. A raději si ji udělám doma, kde vím, co dostanu. Na doporučení jsem nedávno byla v nejmenovaném vychvalovaném steakbaru v západních Čechách... Velké nadšení vystřídalo hluboké zklamání. Na talíři bylo maso jako sloní ucho. Bylo naložené snad měsíc, takže nemělo svou vlastní chuť. Nejhorší ale byla struktura, ta nebyla žádná... Steak byl zřejmě rozklepaný a tak přetenderizovaný, že maso drželo jen silou vůle. No a steak jsem chtěla rare a dostala jsem ho medium, spíš well done...

      Na druhou stranu jsem byla v jiné vychvalované české restauraci, kde si chovají vlastní skot . A tam byl steak vynikající. Šťavnatý, dobrá struktura, vynikající chuť. Takže asi takhle...

      21.03.2011 11:29:48

    • bobeš
      bobeš

      Jaký je rozdíl mezi českou a uruguyskou roštěnou?

      19.03.2011 21:29:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Steak z uruguayské roštěné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.