reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak z tuňáka na grilu

Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jak chutná v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe.


  • 4,0

    27×

    3,9 27
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíme, odstraníme případnou kůži a nakrájíme si steaky silné cca 2 cm. Pokud koupíme již váleček masa připravený na steaky, máme práci jednodušší. Z nakrájených steaků vyřízneme případné krvavé skvrny. Opláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami.

V mixéru smícháme bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.

Do skleněné zapékací mísy nalijeme třetinu marinády a položíme do ní steaky z tuňáka. Zbytek marinády nalijeme na steaky. Dáme do lednice marinovat na 1 - 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obrátíme.

Připravíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíme namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijeme udící box, pokud je jím gril vybaven. Až bude grilovací rošt horký, očistíme ho kartáčem a potřeme olejem, aby se nám steaky nepřichytávaly.

Steaky z tuňáka položíme na grilovací rošt a grilujeme podle naší chuti - středně propečené steaky budou hotové za 4 - 6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočíme steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování necháme steaky z tuňáka na talíři ještě 2 - 3 minuty odpočinout.

Steaky z tuňáka na grilu podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak z tuňáka na grilu

    Celkový počet komentářů: 4
    • Pavel
      Pavel

      Recept se mi nelíbí

      Kristova noho, 6 minut? Co vam ta ryba udelala?

      23.06.2018 11:53:43

    • Oťas
      Oťas

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      Max 1,5 min z každé strany. Na rozpálený gril dávat v pokojové teplotě.

      19.08.2017 21:24:02

    • Robert
      Robert

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      2 cm steak na 2 x 4-6 minut. Tomu se říká podruhé zabitá ryba :(

      24.12.2016 09:57:48


    • kuba
      kuba

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      Za 4-6 z každé strany to bude pěkný rošti

      15.11.2014 12:41:52


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Steak z tuňáka na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.