reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak z tuňáka na grilu

Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jak chutná v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe.


  • 4,0

    27×

    3,9 27
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíme, odstraníme případnou kůži a nakrájíme si steaky silné cca 2 cm. Pokud koupíme již váleček masa připravený na steaky, máme práci jednodušší. Z nakrájených steaků vyřízneme případné krvavé skvrny. Opláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami.

V mixéru smícháme bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.

Do skleněné zapékací mísy nalijeme třetinu marinády a položíme do ní steaky z tuňáka. Zbytek marinády nalijeme na steaky. Dáme do lednice marinovat na 1 - 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obrátíme.

Připravíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíme namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijeme udící box, pokud je jím gril vybaven. Až bude grilovací rošt horký, očistíme ho kartáčem a potřeme olejem, aby se nám steaky nepřichytávaly.

Steaky z tuňáka položíme na grilovací rošt a grilujeme podle naší chuti - středně propečené steaky budou hotové za 4 - 6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočíme steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování necháme steaky z tuňáka na talíři ještě 2 - 3 minuty odpočinout.

Steaky z tuňáka na grilu podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak z tuňáka na grilu

    Celkový počet komentářů: 4
    • Pavel
      Pavel

      Recept se mi nelíbí

      Kristova noho, 6 minut? Co vam ta ryba udelala?

      23.06.2018 11:53:43

    • Oťas
      Oťas

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      Max 1,5 min z každé strany. Na rozpálený gril dávat v pokojové teplotě.

      19.08.2017 21:24:02

    • Robert
      Robert

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      2 cm steak na 2 x 4-6 minut. Tomu se říká podruhé zabitá ryba :(

      24.12.2016 09:57:48


    • kuba
      kuba

      Komentář k receptu Steak z tuňáka na grilu

      Za 4-6 z každé strany to bude pěkný rošti

      15.11.2014 12:41:52


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Steak z tuňáka na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.