Recept na skvělý steak s povidlovou omáčkou, který vám dodá sílu olympijského vítěze.
0.5 hrnečku | olej |
4 plátky | hovězí roštěnka |
na ozdobu | |
---|---|
4 snítky | rozmarýn |
bylinkové máslo | |
omáčka | |
1 hrnek | vývar z kostí |
1 špetka | skořice mletá |
3 lžíce | švestková povidla |
3 lžíce | bylinkové máslo |
0.5 lžičky | mletý černý pepř |
podle chuti | |
koření | |
mořská sůl | |
podle potřeby | |
hladká mouka |
Hovězí maso mírně naklepeme a okořeníme. Nyní orestujeme steak na silně rozpálené pánvi s trochou oleje cca 1 minutu na každé straně, aby se nám maso pěkně zatáhlo. Poté opékáme maso 2 - 3 minuty z každé strany. Nyní teprve steak osolíme mořskou solí. Důležité je do masa v žádném případě nepíchat vidličkou, ale používat obracečku. Do zbylého výpeku přidáme vývar, povidla, koření, zaprášíme moukou, řádně promícháme, zpěníme a po chvilce můžeme odstavit. Pro lesk omáčky přidáme kousek másla. Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme steak. Ke steaku s povidlovou omáčkou jako přílohu doporučuji zapečenou bramborovou kaši a pro oko upravenou zeleninovou oblohu. Steak dozdobíme bylinkovým máslem a snítkou rozmarýnu.
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena