reklama
hledat uživatel
       

Steak s koňakem

Recept na flambované plátky roštěné nebo kýty, které podáváme s lehkou omáčkou z cibule.


  • 2,9

    538×

    2,9 538
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme asi na šířku půl centimetru a osolíme je. Na másle je potom zprudka opečeme dohněda a uložíme do tepla.

Na pánev dáme oloupanou a nakrájenou cibuli a jemně ji opečeme, zalijeme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Omáčku další 2 minuty prohříváme.

Plátky masa vrátíme do pánve a přelijeme hořícím koňakem. Postupujeme opatrně! Když plameny dohasnou, máme hotovo.

Steak s koňakem podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Steak s koňakem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.