reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak porterhouse po toskánsku

Recept na delikátní grilovaný hovězí steak (2-3 porce). Stejným způsobem můžete upravit velkou telecí nebo vepřovou kotletu nebo kuře.


  • 3,0

    677×

    2,9 677
  • 25 min

Postup přípravy

Připravte gril k přímému grilování.

Důkladně steak osolte a opepřete. Rošt okartáčujte a potřete olejem. Steak vložte na rozpálný rošt a grilujte, až je hotový podle vaší chuti - málo propečený steak 7-10 minut z každé strany. Přitom jím po 3-4 minutách otáčejte, aby se vytvořilo pěkné mřížkování.

Na dno hlubší mísy nasypte najemno nakrájený česnek, nasekané
lístky rozmarýnu a šalvěje. Na ně upravte grilovaný steak a nalijte na něj olej. Olej, kerý stekl do mísy, vraťte lžící zpět na maso. Nechte maso 3-5 minut marinovat.

Při porcování a podávání odřízněte svíčkovou a roštěnec od kosti a nakrájejte maso na plátky asi 1/2 cm silné. Nakonec nalijte na maslo lžící bylinkový olej a šťávu z masa
a ihned podávejte.



Zdroj: Nakladatelství Slovart, "Jak grilovat", 2005
Foto: Thinkstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Steak porterhouse po toskánsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.