reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Steak Pepper

Steak Pepper

Recept na pořádný surový steak, žádné přehnané koření a omáčky, prostě maso!


  • 4,8

    25×

    4,8 25
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Postup přípravy

Vezmeme plátek hovězího, aspoň 3 - 4 cm vysoký. Je důležité, aby byl plátek rovnoměrně ukrojen. Pokud tomu tak nebude, maso se nám v tenčí části více propeče a to nechceme. Dále je důležité, aby maso nebylo moc studené a tuhé. Musí být poddajné. Když do ukrojeného plátku zaboříte prst a zůstane zřetelný otisk, tak je to správně.

Kořenit se bude jen pepřem, a to nejlépe čerstvě rozdrceným. Nejlepší je kombinace černého a červeného. Na sůl zapomeňte! Maso solíme až po upečení.

Takže vezmeme maso a potřeme olivovým olejem rovnoměrně ze všech stran.
Poté vezmeme nadrcený pepř a doslova v něm maso obalíme, nebojte se toho. Chce to pořádně promasírovat, aby byl pepř všude.

Rozpálíme pánev a maso na ni prostě hodíme. Už žádný další olej, jen maso potřené olejem. Necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Poté o něco ztlumíme teplotu a podle potřeby necháme maso dopéct. V mém případě to bylo Medium, střed zůstane stále růžový, ale zbytek masa už je zcela propečen. Čas cca 8 minut z každé strany. V žádném případě se nebojte, že je maso spálené. Bude to tak třeba vypadat, ale to je kvůli pepři. A hlavně, až si ukrojíte tenký plátek, ani si nic spáleného neuvědomíte. To k tomu prostě patří.

Po upečení maso vyjmeme z pánve a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva krásně uvolnila po celém mase a nezůstala nám jen ve středu. Nyní můžeme hotový steak osolit. Posolte si vždy právě plátek, který ukrojíte. Zaručuji vám mnohem lepší chuťový zážitek.

Steak Pepper a nejlepší příloha? Přece čerstvý chléb a nakrájená cibule. Je to jednoduché a výborné.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak Pepper

    Celkový počet komentářů: 4
    • ustrnulova007
      ustrnulova007

      Steak pepper

      Dostali jsme pravou svíčkovou nikdy jsem doma steaky nedělala protože jsem se bála že to zkazím. Tak jsem si našla na Vaření.cz. s poznámkou přece to maso nevyhodím něco tak delikátního jsem nečekala a vůbec s tím není žádná práce. Skvělé díky :-)))

      11.02.2017 13:24:59

    • Mufitek
      Mufitek

      Dnes jsem zkusila přesně podle receptu, jen plátek byl malinko nižší a už po 6 minutách z každé strany propečený medium. Recept vřele doporučuju!

      19.10.2014 17:51:51

    • Honza
      Honza

      Děkuji za recept! Mohu ho místo na pánvi, dělat na grillu? bude to taky dobré? aby nevyschnul

      30.04.2013 11:43:12


      • Lukáš
        Lukáš

        Jasná věc, bude to ještě lepší. Důležité je, aby byl gril pořádně rozpálený. Steak potřebuje z každé strany takové 4 minutky. Pří otáčení maso neodtrhávejte od grilu, samo se pustí, až bude čas otočení.

        01.05.2013 20:34:51


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Steak Pepper

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.