reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Steak Pepper

Steak Pepper

Recept na pořádný surový steak, žádné přehnané koření a omáčky, prostě maso!


  • 4,8

    25×

    4,8 25
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vezmeme plátek hovězího, aspoň 3 - 4 cm vysoký. Je důležité, aby byl plátek rovnoměrně ukrojen. Pokud tomu tak nebude, maso se nám v tenčí části více propeče a to nechceme. Dále je důležité, aby maso nebylo moc studené a tuhé. Musí být poddajné. Když do ukrojeného plátku zaboříte prst a zůstane zřetelný otisk, tak je to správně.

Kořenit se bude jen pepřem, a to nejlépe čerstvě rozdrceným. Nejlepší je kombinace černého a červeného. Na sůl zapomeňte! Maso solíme až po upečení.

Takže vezmeme maso a potřeme olivovým olejem rovnoměrně ze všech stran.
Poté vezmeme nadrcený pepř a doslova v něm maso obalíme, nebojte se toho. Chce to pořádně promasírovat, aby byl pepř všude.

Rozpálíme pánev a maso na ni prostě hodíme. Už žádný další olej, jen maso potřené olejem. Necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Poté o něco ztlumíme teplotu a podle potřeby necháme maso dopéct. V mém případě to bylo Medium, střed zůstane stále růžový, ale zbytek masa už je zcela propečen. Čas cca 8 minut z každé strany. V žádném případě se nebojte, že je maso spálené. Bude to tak třeba vypadat, ale to je kvůli pepři. A hlavně, až si ukrojíte tenký plátek, ani si nic spáleného neuvědomíte. To k tomu prostě patří.

Po upečení maso vyjmeme z pánve a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva krásně uvolnila po celém mase a nezůstala nám jen ve středu. Nyní můžeme hotový steak osolit. Posolte si vždy právě plátek, který ukrojíte. Zaručuji vám mnohem lepší chuťový zážitek.

Steak Pepper a nejlepší příloha? Přece čerstvý chléb a nakrájená cibule. Je to jednoduché a výborné.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Steak Pepper

    Celkový počet komentářů: 4
    • ustrnulova007
      ustrnulova007

      Steak pepper

      Dostali jsme pravou svíčkovou nikdy jsem doma steaky nedělala protože jsem se bála že to zkazím. Tak jsem si našla na Vaření.cz. s poznámkou přece to maso nevyhodím něco tak delikátního jsem nečekala a vůbec s tím není žádná práce. Skvělé díky :-)))

      11.02.2017 13:24:59

    • Mufitek
      Mufitek

      Dnes jsem zkusila přesně podle receptu, jen plátek byl malinko nižší a už po 6 minutách z každé strany propečený medium. Recept vřele doporučuju!

      19.10.2014 17:51:51

    • Honza
      Honza

      Děkuji za recept! Mohu ho místo na pánvi, dělat na grillu? bude to taky dobré? aby nevyschnul

      30.04.2013 11:43:12


      • Lukáš
        Lukáš

        Jasná věc, bude to ještě lepší. Důležité je, aby byl gril pořádně rozpálený. Steak potřebuje z každé strany takové 4 minutky. Pří otáčení maso neodtrhávejte od grilu, samo se pustí, až bude čas otočení.

        01.05.2013 20:34:51

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Steak Pepper

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.