reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Steak na grilu classic

Recept na pořádný steak připravený na grilu. Není lepšího jídla než krásně opečený steak z grilu!


  • 3,0

    3 4
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Gril předehřejeme a mřížky potřeme špekem. Připravíme si steak z vysokého roštěnce či svíčkové, měl by být 2 - 2,5 cm tlustý. Steak vytáhneme z lednice a necháme tak, aby přešel na pokojovou teplotu. Opepříme, osolíme a jemně potřeme olivovým olejem. Steak necháme asi 5 minut odležet.

Steak vložíme na gril, opékáme asi 2,5 minuty a potom steak pootočíme, aby se udělal znak mřížky, necháme péct zase 2,5 minuty, poté otočíme a opakujeme. Jestli je maso správně upečené, poznáme po hmatu. Spojíme na ruce palec a ukazováček, stlačíme si druhou rukou sval pod palcem, spojení palce a ukazováčku značí, že je steak málo propečený (tzn. rare). Spojíme palec s prostředníčkem a pomačkáme sval pod palcem, to je ideální propečení.

Po upečení necháme steak classic odpočinout asi 4 minuty na talíři. Šťáva, která se nahromadila uprostřed steaku, se pak rozvine do celého kusu masa.

Steak na grilu classic podáváme například s grilovanou zeleninou a opečenou bagetou pokapanou olivovým olejem. Výborný je také grilovaný česnek. Paličku česneku překrojíme a dáme péct asi na 15 minut na gril. Stroužky česneku zkaramelizují, budou sladké a plné chuti. Neopomene také grilovanou kukuřici, kterou nakonec potřeme máslem se solí. Kukuřici koupíme v každém velkém supermarketu předvařenou a zatavenou ve folii.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Steak na grilu classic

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.