reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Šťavnatý řízek z trouby

Šťavnatý řízek z trouby

Recept na pečené řízky předem marinované. I když jsou řízky pečené v troubě, nejsou suché díky marinádě a výborně zachutnají s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.


  • 4,5

    98×

    4,5 98
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme.

Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit.

Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťavnatý řízek z trouby

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      Kde asi soudruzi udělali chybu, že se těstíčko přichytilo k papíru? Místa bez obalu byla pak suchá. Jinak dobrý. Pekla jsem 2x15min.

      18.05.2018 11:44:04

      • Rosťa
        Rosťa

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        Taky se mi přilepily na papír a při obracení strouhanka odtrhla...příště asi přímo na plechu..?

        25.11.2018 13:22:55

      • Miroslav
        Miroslav

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        Řízky a nejen řízky jiným způsobem nepečeme. Jsou skvělé. Obaluji v 3 obalu a peču 2 x 10 min. na 200 C. Před pečením na každý řízek dám slabý plátek másla. Dodá řízku výbornou chuť.

        05.01.2019 21:54:59


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      už jsme je měli 3x,výborné

      05.07.2016 16:13:36

    • pepča
      pepča

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      Lepší řízek jsem ještě nejedl. Super recept...

      19.06.2016 23:24:45

      • Emil
        Emil

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        to je mi tě líto-přichycené k papíru....hruza ...není nad klasiku))))))

        23.02.2019 11:40:23


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnatý řízek z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.