reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Šťavnatý řízek z trouby

Šťavnatý řízek z trouby

Recept na pečené řízky předem marinované. I když jsou řízky pečené v troubě, nejsou suché díky marinádě a výborně zachutnají s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.


  • 4,5

    92×

    4,5 92
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme.

Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit.

Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťavnatý řízek z trouby

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      Kde asi soudruzi udělali chybu, že se těstíčko přichytilo k papíru? Místa bez obalu byla pak suchá. Jinak dobrý. Pekla jsem 2x15min.

      18.05.2018 11:44:04

      • Rosťa
        Rosťa

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        Taky se mi přilepily na papír a při obracení strouhanka odtrhla...příště asi přímo na plechu..?

        25.11.2018 13:22:55

      • Miroslav
        Miroslav

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        Řízky a nejen řízky jiným způsobem nepečeme. Jsou skvělé. Obaluji v 3 obalu a peču 2 x 10 min. na 200 C. Před pečením na každý řízek dám slabý plátek másla. Dodá řízku výbornou chuť.

        05.01.2019 21:54:59


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      už jsme je měli 3x,výborné

      05.07.2016 16:13:36

    • pepča
      pepča

      Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

      Lepší řízek jsem ještě nejedl. Super recept...

      19.06.2016 23:24:45

      • Emil
        Emil

        Re: Komentář k receptu Šťavnatý řízek z trouby

        to je mi tě líto-přichycené k papíru....hruza ...není nad klasiku))))))

        23.02.2019 11:40:23


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnatý řízek z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.