reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šťavnatý eintopf z dušené rýže, vepřového plecka, zeleniny a suchohřibů

Recept na velmi chutný, šťavnatý a voňavý eintopf z dušené rýže, masa, zeleniny a suchohřibů, který je poměrně rychle hotový.


  • 2,4

    17×

    2,4 17
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve pokrájíme na kostky omyté a osušené vepřové plecko, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a směsí koření na pečené maso. Přidáme očištěný česnek pokrájený na plátky, zalijeme olejem, promícháme a necháme odpočívat v této marinádě a zatím připravíme ostatní.

Rýži několikrát omyjeme ve vlažné vodě a necháme dobře odkapat od vody na sítku. Suchohřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky, jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka. Zelenou papriku a červenou kapii zbavíme stopky, jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Rajče omyjeme, zbavíme tuhé části ve středu a pokrájíme na plátky. Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, pokrájíme na 3 mm silná kolečka, eventuálně jiné tvary.

Na pánvi zprudka opečeme na rozehřátém sádle česnek a vepřové plecko, aby se zatáhlo a potom vypneme plamen. V hrnci na rozehřátém domácím vepřovém sádle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme odkapanou rýži, opražíme do sklovita, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, promícháme a přelijeme do jenské mísy, ve které budeme všechno spolu dusit. Přidáme suchohřiby i s vodou, ve které byly namočené, potom přidáme opečené maso s česnekem a potom všechnu pokrájenou zeleninu.

Promícháme, přikryjeme vrchem jenské mísy, vložíme dusit do trouby vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem, při této teplotě dusíme naši směs 15 minut. Odstraníme vrch jenské mísy a při stejné teplotě pečeme ještě 20 - 25 minut, dokud se všechna tekutina nevsákne do rýže a přiměřeně se opeče zelenina.

Chutný šťavnatý eintopf vybereme z trouby a podáváme horký v jenské míse, ve které jsme jídlo připravili. Těsně před podáváním směs promícháme a načechráme vidličkou. Každý si nabere svou porci na talíř podle své chuti a posype čerstvě posekanou petrželovou natí.

Pokrm je mimořádně chutný, nádherně voňavý po suchohřibech a úžasně šťavnatý s výborně propojenými chutěmi použité zeleniny a koření, přitom příprava je nenáročná a rychlá. Chutný šťavnatý eintopf podáváme jako výborný oběd a také jako chutnou rychlou večeři bez přílohy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnatý eintopf z dušené rýže, vepřového plecka, zeleniny a suchohřibů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.