reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šťavnaté vepřové řízky z trouby

Oblíbený způsob, jak připravit šťavnaté a chutné řízky. A zároveň ušetřit si všechnu tu práci a nepořádek s trojobalem.


  • 5,0

    5 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky masa z vepřové krkovice nebo kýty zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme. Maso se tak nepotrhá.

Vajíčka rozklepneme, osolíme, přidáme červenou paprikou, oregano a prolisovaný česnek, hořčici a pár kapek šťávy z citronu. Vše důkladně vyšleháme a do této marinády pak maso naložíme. Můžeme takto nechat naložené do druhého dne, minimálně však alespoň 2 hodiny.

Maso poté vyndáme z marinády, necháme okapat a pečlivě obalujeme ve strouhance.

Vepřové řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem a pečeme zhruba 15 minut při 200 °C. Poté obrátíme a dopečeme dalších 15 minut.

Šťavnaté vepřové řízky z trouby podáváme stejně jako klasicky připravené řízky, nejlépe s domácím bramborovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté vepřové řízky z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.