reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou.

Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr.

Šťavnaté rizoto podáváme jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Šťavnaté rizoto

Celkový počet komentářů: 63
  • macek
    macek

    rizoto z trouby

    Já dělám rizoto v troubě a to následovně: 2cibule necháme zesklovatět na sádle nebo oleji, jak má kdo rád a přidáme 1 hrnek (2dl) rýže a orestujeme ji Pak zalejeme 2 hrnky vlažnou vodou a přidáme 2 větší rajčata, zelenou papriku vše nakrájet na drobno půl sáčku zmrazené zeleniny mrkev, hrášek, kukuřice, přidám 1kostku masoxu (kdo je odpůrcem masoxu dá vývar). a 1 velkou konzervu vepřového masa. Promíchám a dám do předehřáté trouby na180 C dusit 1 hodinu , po celou dobu nemíchat. Rizoto je opravdu dobré. Celkově asi 4 porce. Dobrou chuť!!

    20.10.2017 13:53:21

  • felisa
    felisa

    Trochu jiné než české rizito, což oceňuji. Chuťove podařené, jen bych asi mrkev předem povařila, aby víc změkla.

    19.10.2017 13:54:10

  • stavros666
    stavros666

    šťavnaté rizoto

    Udělal jsem ho podle receptu, ale bez rádoby ochucovadla MASOXU....prostě nemám ho rád,ale proti gustu žádný dišputát.A ještě jsem udělal pikantní mrkvové pyré,přidal k rizotu a jak to strávníkům zachutnalo.Posílám fotografie rizota a porcičky s mrkvovým pyré. Současně vám všem přeji dobré chuti....///

    30.05.2017 11:48:44

  • Marek
    Marek

    Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

    Zdravim, taky neni špatný rizoto s klobásou místo masa, ale musí to být dunajská bo nějaká podobná ta tomu dá taky dobrou chuť :)

    05.12.2016 10:15:47

  • Katy
    Katy

    Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

    Kdyz je zaklad dobre prosolenej a okorenenej tak pak staci zalejt jenom vodou... Olivovej olej az nakonec vmichat

    18.11.2016 00:01:10

  • axion777
    axion777

    Čtu vaše komentáře na dobré rizoto.Vždy je přece důležitý základ a hlavně rýže která nelepí.A musí být dobřr propláchnutá.Já orestuji zeleninu buď samotnou nebo s masem houbama.Uvařím rýži s trochou oleje ve vodě a dobré je prošpikovat cibuli hřebíčkem.A je úplně jedno jestli je ve varných sáčcích nebo volná.S pokaždé je rizoto šťavnaté.Do rýže přimíchám orestovanou zeleninu.Můžete obarvit kari kořením neb paprikou.Kdo má rád pikantnější trochu chilli koření.Se smetanou mi to připadá jako nákyp.Tak zatím ahoj.Ivana

    14.11.2016 11:03:05

    • Vašík
      Vašík

      Jak píše Ivana takové rizoto je správné, ty ostatní jsou rizota vylepšovaná, a tudíž už jde o jiné rýžové jídlo,které je vzdáleně příbuzné rizotu,bez urážky Vašík

      03.02.2017 12:07:43

  • Cyonerix
    Cyonerix

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    12.11.2016 20:08:45

  • Denisa
    Denisa

    Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

    Teprve se učím vařit a tento recept mi v přípravě rizota velmi pomohl :) starší sestra dělá jednoduše rýži s kečupem, jsem ráda, že jsem u vás našla inspiraci na mnohem chutnější kousek :) Chutná to skvěle

    03.02.2016 12:24:31

    • Michal
      Michal

      Re: Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

      Hahaha Taky jsem vždycky na rychlovku dělal rýži s kečupem a od té doby co jsem se z toho posral už to nedělám a naučil jsem se tento recept a je to úplná paráda.

      09.11.2016 21:29:37

Nalezeno receptů: 63
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté rizoto