reklama
hledat uživatel
       

Šťavnaté rizoto

Už dost suchým českým rizotům, dejte si šťavnaté rizoto!


  • 4,3

    326×

    4,2 326
  • 25 min

  • 62×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou.

Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr.

Šťavnaté rizoto podáváme tak, jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťavnaté rizoto

    Celkový počet komentářů: 63
    • macek
      macek

      rizoto z trouby

      Já dělám rizoto v troubě a to následovně: 2cibule necháme zesklovatět na sádle nebo oleji, jak má kdo rád a přidáme 1 hrnek (2dl) rýže a orestujeme ji Pak zalejeme 2 hrnky vlažnou vodou a přidáme 2 větší rajčata, zelenou papriku vše nakrájet na drobno půl sáčku zmrazené zeleniny mrkev, hrášek, kukuřice, přidám 1kostku masoxu (kdo je odpůrcem masoxu dá vývar). a 1 velkou konzervu vepřového masa. Promíchám a dám do předehřáté trouby na180 C dusit 1 hodinu , po celou dobu nemíchat. Rizoto je opravdu dobré. Celkově asi 4 porce. Dobrou chuť!!

      20.10.2017 13:53:21

    • felisa
      felisa

      Trochu jiné než české rizito, což oceňuji. Chuťove podařené, jen bych asi mrkev předem povařila, aby víc změkla.

      19.10.2017 13:54:10

    • stavros666
      stavros666

      šťavnaté rizoto

      Udělal jsem ho podle receptu, ale bez rádoby ochucovadla MASOXU....prostě nemám ho rád,ale proti gustu žádný dišputát.A ještě jsem udělal pikantní mrkvové pyré,přidal k rizotu a jak to strávníkům zachutnalo.Posílám fotografie rizota a porcičky s mrkvovým pyré. Současně vám všem přeji dobré chuti....///

      30.05.2017 11:48:44


    • Marek
      Marek

      Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

      Zdravim, taky neni špatný rizoto s klobásou místo masa, ale musí to být dunajská bo nějaká podobná ta tomu dá taky dobrou chuť :)

      05.12.2016 10:15:47

    • Katy
      Katy

      Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

      Kdyz je zaklad dobre prosolenej a okorenenej tak pak staci zalejt jenom vodou... Olivovej olej az nakonec vmichat

      18.11.2016 00:01:10

    • axion777
      axion777

      Čtu vaše komentáře na dobré rizoto.Vždy je přece důležitý základ a hlavně rýže která nelepí.A musí být dobřr propláchnutá.Já orestuji zeleninu buď samotnou nebo s masem houbama.Uvařím rýži s trochou oleje ve vodě a dobré je prošpikovat cibuli hřebíčkem.A je úplně jedno jestli je ve varných sáčcích nebo volná.S pokaždé je rizoto šťavnaté.Do rýže přimíchám orestovanou zeleninu.Můžete obarvit kari kořením neb paprikou.Kdo má rád pikantnější trochu chilli koření.Se smetanou mi to připadá jako nákyp.Tak zatím ahoj.Ivana

      14.11.2016 11:03:05

      • Vašík
        Vašík

        Jak píše Ivana takové rizoto je správné, ty ostatní jsou rizota vylepšovaná, a tudíž už jde o jiné rýžové jídlo,které je vzdáleně příbuzné rizotu,bez urážky Vašík

        03.02.2017 12:07:43

    • Cyonerix
      Cyonerix

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      12.11.2016 20:08:45

    • Denisa
      Denisa

      Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

      Teprve se učím vařit a tento recept mi v přípravě rizota velmi pomohl :) starší sestra dělá jednoduše rýži s kečupem, jsem ráda, že jsem u vás našla inspiraci na mnohem chutnější kousek :) Chutná to skvěle

      03.02.2016 12:24:31

      • Michal
        Michal

        Re: Komentář k receptu Šťavnaté rizoto

        Hahaha Taky jsem vždycky na rychlovku dělal rýži s kečupem a od té doby co jsem se z toho posral už to nedělám a naučil jsem se tento recept a je to úplná paráda.

        09.11.2016 21:29:37

    Nalezeno receptů: 63
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.