Šťavnaté ovesné sušenky

20 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8446x
Recept na lahodné sušenky z ovesných vloček, ořechů a ovocné šťávy.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Ve velké míse smícháme ovesné vločky, strouhaný kokos, mleté vlašské ořechy, ovocnou šťávu, mléko, sodu a med. Podle chuti přidáme vanilku, nakrájené sušené ovoce a sekané ořechy. Těsto necháme odstát na 10 minut v lednici.

Místo ovocné šťávy můžeme použít ovocný sirup s vodou v poměru 1:1. Pokud se nám zdá směs příliš suchá, můžeme přidat mléko v poměru 2 - 3 lžíce na 1 hrnek vloček. Vločky nasají sirup s mlékem a tím se jejich textura zjemní. Medu lze přidat uvedené množství nebo i méně podle chuti. Přidáním 4 lžící medu na 1 šálek vloček získáme středně sladkou hmotu.

Sušenky pečeme v troubě při 200 °C maximálně 10 minut, až se sušenky zabarví dozlatova. Sušenky zůstanou měkké, ale hmota se dobře spojí.

Lahodné šťavnaté ovesné sušenky můžeme podávat k odpolední kávě nebo čaji.

Cherry autor receptu:

Šťavnaté ovesné sušenky

Počet přidaných receptů: 15

Ingredience

4,1
skvělý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šťavnaté ovesné sušenky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté ovesné sušenky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept