reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou

Šťavnaté hovězí maso s podušenou zeleninou. Tip i na slavnostní oběd.


  • 4,0

    4 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Roštěnky opláchneme, odkrojíme z nich lůj a blány, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem a necháme odležet.

Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na dílky a česnek na plátky. Omyjeme a osušíme rajčata, papriky a cuketu. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky a cuketu na větší kostky.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a rychle opečeme ze všech stran. Raději si maso rozdělíme na více částí a restujeme postupně, aby nám hovězí neztvrdlo. Hotové maso přendáme na talíř.

Do pánve po masu přidáme cibuli a lehce opečeme. Přidáme česnek, po chvíli papriky a cuketu. Krátce opečeme a nakonec přidáme rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme. Dusíme na prudkém ohni, až se většina tekutiny vydusí a zeleninka nám změkne. Stáhneme z plamene a přidáme maso. Už jen promícháme.

Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté hovězí roštěnky se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.