reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šťavnaté francouzské brambory

Recept na klasickou přípravu šťavnatých francouzských brambor. Příprava je sice časově náročnější, ale o to chutnější.


  • 3,0

    22×

    3 22
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a vodu slijeme. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory i vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Během vaření brambor využijeme času a klobásu nakrájíme na kolečka. Vepřové sádlo na mírném ohni rozpustíme, ohřejeme a smícháme s hustou zakysanou smetanou, solí a čerstvě mletým pepřem.

Dno pekáče potřeme připravenou směsí, na kterou poklademe vrstvu bramborových plátků a znovu potřeme smetanovou směsí. Následuje vrstva vajec, které také potřeme smetanovou směsí. Na to dáme vrstvu klobásy a poslední vrstvu tvoří kolečka brambor, které potřeme zbytkem smetanové směsi.

Francouzské brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu na funkci horní i dolní ohřev. Horké brambory vyjmeme z trouby a ihned servírujeme.

Šťavnaté francouzské brambory nejlépe chutnají s domácí čalamádou nebo domácí nakládanými sladko-kyselými okurkami. Takto připravené francouzské brambory jsou velmi chutné a šťavnaté díky smetaně, které se do brambor vsákne. Tento pokrm zasytí a zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťavnaté francouzské brambory

    Celkový počet komentářů: 6

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté francouzské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.