reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šťavnaté francouzské brambory

Recept na klasickou přípravu šťavnatých francouzských brambor. Příprava je sice časově náročnější, ale o to chutnější.


  • 3,0

    22×

    3 22
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a vodu slijeme. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory i vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Během vaření brambor využijeme času a klobásu nakrájíme na kolečka. Vepřové sádlo na mírném ohni rozpustíme, ohřejeme a smícháme s hustou zakysanou smetanou, solí a čerstvě mletým pepřem.

Dno pekáče potřeme připravenou směsí, na kterou poklademe vrstvu bramborových plátků a znovu potřeme smetanovou směsí. Následuje vrstva vajec, které také potřeme smetanovou směsí. Na to dáme vrstvu klobásy a poslední vrstvu tvoří kolečka brambor, které potřeme zbytkem smetanové směsi.

Francouzské brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu na funkci horní i dolní ohřev. Horké brambory vyjmeme z trouby a ihned servírujeme.

Šťavnaté francouzské brambory nejlépe chutnají s domácí čalamádou nebo domácí nakládanými sladko-kyselými okurkami. Takto připravené francouzské brambory jsou velmi chutné a šťavnaté díky smetaně, které se do brambor vsákne. Tento pokrm zasytí a zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťavnaté francouzské brambory

    Celkový počet komentářů: 6

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté francouzské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.