Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5182x
Výborný recept spojující chuť vepřové krkovice s rozmarýnem a tymiánem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme marinádu. Na asi 1 - 1,5 kg masa smícháme 3 lžičky sladké papriky, 1 lžičku mletého pepře, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku cukru, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 dl převařené studené vody a 1 dl oleje.

Krkovičku nakrájíme na asi 1,5 - 2 cm silné plátky, namočíme je v marinádě, vložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a necháme odpočinout přes noc v lednici.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na větší plech položíme pečící papír a na něj vyskládáme krkovičku. Potřeme dijonskou hořčicí, přidáme rozmarýn a tymián (nejlépe čerstvý, ale lze nahradit sušeným), zasypeme nakrájenou cibulí. Zbytek marinády nalijeme kolem krkovičky.

Krkovičku přikryjeme pečícím papírem a pečeme při 200 - 220 °C asi hodinu, potom sundáme papír a necháme ještě chvíli péct. Poté krkovičku vytáhneme z trouby a necháme odpočinout.

Šťavnatou krkovičku s rozmarýnem a tymiánem podáváme s brambory opékanými ve slupce. Můžeme také podávat s domácí ďábelskou omáčkou.

Farmář autor receptu:

Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept