reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šťáva z květů bílého bezu za studena

Recept na šťávu plnou vitamínů. Příprava za studena, nevaří se!


  • 4,1

    23×

    4,1 23

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Uvaříme 4 l vody a necháme ji vychladnout.

Květy bílého bezu lehce omyjeme, dáme do větší nádoby a posypeme 20 dkg kyseliny citronové. Zalijeme vystydlou převařenou vodou a necháme louhovat alespoň 24 hodin.

Poté šťávu z květů bílého bezu slijeme přes plátýnko nebo husté síto a zvážíme. Do přecezené šťávy nasypeme cukr - na 1kg šťávy dáme 1 kg cukru. Necháme stát a občas šťávou zamícháme. Když je všechen cukr rozpuštěn, můžeme slít do lahví. Před uzavřením zakápneme alkoholem nebo "pocukrujeme" přípravkem na konzervování.

Tuto šťávu z květů bílého bezu "za studena" děláme přes 30 let a nikdy se nezkazila. Důležité je dodržet množství kyseliny citronové.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena

    Celkový počet komentářů: 5
    • Blanche
      Blanche

      Komentář k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena

      tééda lejt do sebe 200 gramů kyseliny citronové....no to nemůžete myslet vážně:-( ale je fakt, že ten sirup musí vydržet po tři pokolení:-)

      11.06.2016 10:28:54

    • Drahuška
      Drahuška

      konzervant k sirupu

      Já neužívám žádný, jak "JISKA". Uložený ho mám ve sklepě. Ale může se dát trochu "Pomůcka ke konzervování" - prodává každý obchod.

      26.06.2013 16:25:05

    • Drahuška
      Drahuška

      Šťáva z černého bezu

      Je to dobrá šťáva, děláme ji také asi 20 let a letos už je skoro vypito. Zbývá jen půl litru. A to jsme měli 8 l.Nekupuji žádné minerálky. Dobré a zdravé.

      25.06.2013 11:44:37


    • květka
      květka

      Jaký konzervant používáte???

      25.06.2013 08:07:00

      • JISKA
        JISKA

        Ja treba jako konzervant pouzivam jen cukr a trochu kyseliny citronove...zaklad je, ze musi byt sirup v lednicce nebo opravdu v chladnu, v teple to samozrejme zkysne

        26.06.2013 00:28:35


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.