reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeský makovec

Je to jednoduchý recept na moučník z máku, který zvládne opravdu každý.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nejprve si umeleme mák. Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a důkladně utřeme, aby vzniklo hladké těsto. Konzistence těsta je o trochu tužší než je na lívance.

Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (nebo kokosem) vysypaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 - 160 °C a pečeme dorůžova.

Staročeský makovec necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Přísady na staročeský makovec odměřujeme 1/4 l hrnečkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeský makovec

    Celkový počet komentářů: 3
    • Já

      Komentář k receptu Staročeský makovec

      je skvělý, můj oblíbený

      04.02.2017 11:19:31

    • majdalensie
      majdalensie

      Ahojky, tak makovec upečen, akorát to ,,do růžova" nevyšlo - aby byl uvnitř dopečený, kůrka došla až do tmavě hněda... Příště zkusím udělat těsto hustší - asi dám méně mléka, aby se vevnitř upekl rychleji. Teď čeká na sežrání, tak doufám, že bude chuťově výborný! M.

      25.11.2012 13:54:28

    • Andy
      Andy

      Je výborný potřený citrónovou polevou...

      11.09.2012 10:36:39



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Staročeský makovec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.