reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Staročeské lívance

Staročeské lívance

Recept na lívance, které jsou skvělé s marmeládou i povidly.


  • 4,6

    451×

    4,6 451
  • 1 h 15 min

  • 78×

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těstíčko



Energetická hodnota

1862 kJ / 444,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena.

Ještě horké staročeské lívance potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem, případně přeléváme medem a zdobíme ovocem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeské lívance

    Celkový počet komentářů: 71
    • MichaelV
      MichaelV

      rychlo-recept na lívance

      sůl
      cukr
      2vejce
      300 mouky
      500 mléka
      a hlavně kypřící prášek který používáme na bábovku ....
      olej na pánvi nepoužíváme, nepřilnavý povrch je výhoda

      http://www.michaelv.uvadi.cz/l ivance01.jpg
      http://www.michaelv.uvadi.cz/l ivance02.jpg
      http://www.michaelv.uvadi.cz/l ivance03.jpg
      http://www.michaelv.uvadi.cz/l ivance04.jpg

      29.11.2011 22:53:19

    • kessinka.z
      kessinka.z

      Vynikající s marmeládou, šlehačkou a strouhaným tvarohem :) Ještě teď se olizujeme

      26.09.2011 11:57:40

    • Adéla
      Adéla

      Dělala jsem je čtyřikrát a všem moc chutnaly,skvělý recept všem doporučuju :-D

      10.08.2011 14:54:43


    • Ťomule and Aňule
      Ťomule and Aňule

      při přípravě lívanečků vždy zažíváme skvělá dobrodružství, jůjů

      06.08.2011 08:57:37

    • Žblabulka
      Žblabulka

      Lívance se povedly a vypadaly a chutnaly skvěle. :)

      07.05.2011 22:34:33

    • Kateřina
      Kateřina

      Tak snad se mi povedly. Teď jen čekat na muže, aby posoudil :-))

      05.04.2011 15:23:09

    • pavlici
      pavlici

      Je to mnamka

      Manzel s tchyni se olizovali. Zadelala jsem v domaci pekarne, sice jsem se bala, ze jsou moc ridke, ale kynutim testo zhoustlo. Ale chce to hlidat, malem mi to vyteklo z nadoby. :)

      10.03.2011 10:53:08

    • Kulia
      Kulia

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.02.2011 20:14:00

    • Szombat
      Szombat

      Skvele, ale mozna trochu malo sladke. Priste pridam do testa vic cukru :)

      22.01.2011 15:53:19

    • soňa
      soňa

      Nedalo by sa rozpustené maslo nahradiť napríklad lyžicou olivocého oleja?

      05.08.2010 08:36:11


    Nalezeno receptů: 71

    Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.